Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Syksyn ehdoton suosikkivihannekseni on punajuuri. Ei mikään uusi tuote eikä eksoottinen, varmaankin kaikkien tuntema, mutta tähän aikaan vuodesta halpa ja aina yhtä herkullinen. 





Tykkään punajuuresta eritoten kaikenlaisina uuniversioina, varsinkin laatikkoruokana. Niissä tosin tuleekin vastaan sitten kasvin ainoa miinuspuoli eli sen raastaminen. En tiedä juuri mitään ärsyttävämpää vihannesta raastaa kuin punajuuri. Värjää kädet, pöydän, seinän, astiat, vaatteet. Olen yrittänyt käyttää kumihanskoja ja toimia siististi. Ei onnistu. Suosittelette varmaan sellaista sähköraastinta. Olen miettinyt sitä itsekin, mutta keittiöni on minimaalinen yhden hengen seisomatila, jonne ei mahdu enää yhtään mitään muuta. Mutta Universumille olen tehnyt tilauksen tilasta, jossa on valkoiset lautalattiat ja lisävarusteena tilava keittiö. Aistin olevani jonossa, ehkä sijalla 457.




Sain kuitenkin tänään, kuten muutamana muunakin syksyisenä sadepäivänä puhuttua itseni ympäri ja tein linssi-punajuurilaatikkoa. Ohje on alunperin Chocochili -blogista, mutta muuntelen tätä mieleni mukaan. Alkuperäisessä ohjeessa ei ole ohraa tai riisiä. Itse laitan niitä mielelläni, koska silloin laatikosta tulee tuhdimpaa ja täyttävämpää. Joskus laitan linssejä enemmän ja välillä saatan lisätä myös tummaa soijarouhetta.

Ohje menee näin:

Linssi-punajuurilaatikko (4-6 annosta)

6-8 punajuurta
2-3 dl kasvisliemessä keitettyjä vihreitä linssejä
4 rkl oliiviöljyä
4 dl ohraa tai riisiä
0,5 tl muskottipähkinää
1 rkl kuivattua tinjamia
2 dl kaurakermaa

1. Keitä linssit ohjeen mukaan pehmeiksi kasvisliemessä.
2. Keitä myös ohra ja riisi, jos niitä käytät
3. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon oliiviöljy, keitetyt linssit, ohra tai riisi, muskottipähkinä ja tinjami. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
4. Levitä seos uunivuokaan. Lisää kaurakerma vuoan pinnalle ja peitä foliolla.
5. Paista vuokaa uunissa 225 asteessa noin 30 min, kunnes punajuuri on pehmeää.









Bon appetit!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaikki häipyy, on vain nyt - Summa summarum 2016

Muistoja Mansen blogikirppikseltä